Hai şi tu la cea de-a 14-a ediţie a CNSC – The Clickbait Era

PRIME, singura asociaţie de Comunicare şi Relaţii Publice din România organizează anual Congresul Naţional al Studenţilor la Comunicare (CNSC), în cadrul căruia se dezbat subiecte de actualitate din acest domeniu. Am mai fost până acum la evenimente de care s-au ocupat cei de la PRIME şi mi s-au părut foarte educative şi fain organizate, însă nu am luat parte la niciunul dintre aceste congrese. 

Anul acesta, pe 6 şi 7 aprilie, la invitaţia lui Leonard (thanks, btw :), am să iau şi eu parte la cele două zile de conferinţe şi workshop-uri din cadrul celei de-a 14-a ediţii CNSC. Tema este The Clickbait Era care desemnează, mai exact, perioada aceasta în care diverse organizaţii, brand-uri etc, printr-un titlu atrăgător atașat unui hyperlink, promovează site-uri cu informație mai puțin interesantă decât titlul respectiv. Strategia urmărește să atragă cât mai mult atenția asupra conținutului irelevant din mediul online, ignorat în primă instanță de către utilizatorii de internet. În Era Clickbait, ne mai lovim și de conceptul de newsjacking, care presupune alinierea unui brand cu un eveniment curent, cu scopul de a atrage atenția prin media și de a crește vizibilitatea acestuia, dar și de fotografie comercială și design grafic.

Prima conferință, Why do we click?, se va desfășura pe 6 aprilie, începând cu ora 10:00 și va cuprinde noțiuni generale referitoare la Clickbait, precum definiția conceptului, apariția, evoluția și importanța acestuia, avantaje şi dezavantaje ale utilizării lui. Mai multe detalii despre toate conferinţele găsiţi aici.

De asemenea, în ambele zile, câteva agenţii de publicitate şi companii vor desfăşura workshop-uri în cadrul cărora vom avea ocazia să aplicăm informaţiile aflate pe durata conferinţelor.

Printre speakeri se numără Dragoș Smeu – General Manager & Trainer at Mavericks, Marian Ionescu – Head of Social Media at GMP PR, Roxana Niță – Senior Art Director at MRM/McCann România. şi alţii.

Taxa de participare este de 30 RON pentru conferințe și studii de caz, iar pachetul complet, care include și un workshop, este de 35 de RON. Evenimentul are loc  la fosta Universitate a Europei de Sud-Est Lumina, actualul Liceu Teoretic Internațional de Informatică Colentina.

Abia aştept să aflu lucruri noi, care sunt sigură că îmi vor folosi atât mie, cât şi vouă, pentru că am să vă povestesc aici despre experienţa The Clickbait Era.

V-am făcut curioşi? Vă puteţi înscrie şi voi aici. Ah, şi ca să nu uit: cel/cea care îmi lasă un mesaj fain despre motivaţia lui/ei de a participa la acest eveniment, poate merge cu mine, gratuit. Be my guest :D.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *