Trebuie să vedeţi Piraţii din Caraibe 5 – Răzbunarea lui Salazar (no spoilers)

Plouă din nou, parcă nici nu ar fi sfârşitul lunii mai… ziua asta m-a prins în vârful patului, cu draperiile pe jumătate trase şi cu laptopul în braţe. Încă de aseară voiam să scriu acest articol, despre cea de-a cincea parte a seriei Piraţii din Caraibe – Răzbunarea lui Salazar (Dead Men Tell no Tales).

Am vazut primele părţi atunci când eram ceva mai mică, pe DVD-ul tatălui meu. Îmi amintesc că îşi achiziţiona de fiecare dată filmele pe care voia să le vadă (o lecţie bună despre principii, pe care ar fi trebuit să o învăţ şi eu); mă intriga coperta celor 2 CD-uri cu piraţi (căci două filme apăruseră la vremea aceea) şi a trebuit să le văd. M-a fascinat aventura, SF-ul mai ales, deşi nu înţelegeam pe-atunci toate subtilităţile şi replicile smart & funny, aşa că am urmărit toată seria care a urmat.

Ieri, la invitaţia RanEvents, am mers la avanpremiera Piraţii din Caraibe 5. Ca să nu dau niciun fel de spoiler, pentru că trebuie să vă bucuraţi de fiecare secundă a filmului, pot spune doar că recomand experienţa IMAX, unde veţi trăi povestea odată cu personajele. Pe lângă deliciosul Jack Sparrow, în centrul noii poveşti se află şi unul dintre duşmanii pe care şi i-a creat în tinereţe (poate cel mai de temut) El Matador del Mar – Căpitanul Salazar, fiul lui Will Turner şi al lui Elizabeth Swann (care este absolut delicios), căpitanul Barbossa dar şi alţii. Povestea este ceva mai soft în comparaţie cu cele anterioare (părerea mea), dar presărată cu umor, as usually, puţină dramă (la un moment dat îmi curgeau câteva lacrimi pe sub ochelari), puţină dragoste – ingredientele unui scenariu care mie, una, nu mi-a dezamăgit aşteptările. Jack m-a cucerit cu siguranţă şi în această parte printr-o replică memorabilă, o cugetare despre cât de complicaţi sunt bărbaţii. :))

Aştept şi părerile voastre. Enjoy!

 

7886fb85938e216e2f34391516086ca6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *