Ce te face pe tine să fii o super-femeie?

Eu sunt o super-femeie, la fel ca tine!

În ultima vreme, încerc (de cele mai multe ori îmi şi iese) să jonglez cu mai multe lucruri simultan şi să fac în aşa fel încât să am şi randament.Mă uit uneori în urmă şi îmi dau seama cât m-am schimbat. Dacă în anul 1 de facultate tot ce îmi doream era să mă distrez cât mai mult, iată că, uşor, uşor, am început să mă responsabilizez şi încerc să am cumva un echilibru în activităţile pe care le desfăşor. Mi-am dat seama că timpul trece pe lângă mine şi îmi doresc mai mult de la propria persoană, în special pe plan profesional. Am început cu internship-uri, ulterior m-am şi angajat (pentru o perioadă scurtă, căci iată-ma ajunsă în anul 3 şi nu mai am timp pentru un job). Acum lucrez la licenţă, fac şcoala de şoferi, m-am apucat de sport (lucru care mă motivează enorm btw), încerc să fiu o mai bună gospodină, să gătesc mai mult şi abia aştept să termin facultatea ca să mă pot angaja din nou. Dar se întâmplă ca mintea să îmi zboare aiurea  uneori, să nu pot rămâne ancorată în prezent şi să simt că nu fac faţă nici presiunilor externe, nici celor interne, pe care mi le cauzez singură. Însă ce ştiu sigur, e ca am să continui orice greutate ar interveni pe parcurs. O să reuşesc să îmi ating obiectivele pentru că sunt o femeie puternică, într-o lume de femei puternice.

De unde toate gândurile astea? Ei bine, am fost ieri la o întâlnire cu câţiva psihoterapeuţi ai clinicii Oana Nicolau. Daca aş spune conferinţă, ar fi prea formal, raportat la atmosfera primitoare de acolo. Tema a fost chiar aceasta – “Stres sau super femeie?”, iar invitaţia suna cam aşa: “E 6:30 şi deja am răspuns la câteva e-mail-uri. De make-up mă ocup la semafor, că iar sunt în întârziere. Răsfăţ pentru mine mi-am rezervat pentru diseară, când merg la sală, dar hei, iar am stat peste program şi s-a făcut ora să iau copilul de la after school. Mă duc spre casă visând cu ochii deschişi la o baie fierbinte de o oră. Visez… am zis bine, pentru că partenerul meu sigur se va bucura să îl aştept cu masa pusă”.

Vă regăsiţi şi voi, nu-i aşa? Poate că nu strict în acest scenariu, dar înţelegeţi ce presupune să fii femeie în secolul 21. Trebuie să fii feminină, delicată, dar să ai şi ceva din puterea tipic masculină. Să ai timp pentru job, activităţile casei, dar şi pentru tine, pentru că trebuie să fii mereu în formă, frumoasă şi fresh, aşa cum îi stă bine unei femei. Şi, deşi avem parte de sprijinul familiei/al prietenilor/al partenerului, uneori ne-ar prinde bine părerile şi sfaturile avizate ale unui specialist, pentru a putea gestiona eficient toate aceste situaţii dilematice cu care ne confruntăm. De aceea, eu m-am hotărât să merg la o primă şedinţă de psihoterapie la clinica Oana Nicolau şi să aflu mai multe despre mine. De ce aici? Pentru că m-a impresionat, de cum am ajuns acolo, modul în care este amenajat spaţiul. Te face să te simţi mai degrabă ca acasă,într-o sufragerie elegantă, decorată cu foarte mult bun gust, nicidecum ca într-o clinică. În al doilea rând, pentru că îl pot alege, dintre 30 de specialişti ai clinicii, pe cel cu care simt că aş empatiza cel mai bine. Şi pentru că da, şi super-femeile au nevoie de ajutor! 🙂

Şi pentru că cei de la clinică sunt foarte drăguţi, îmi oferă o şedinţă gratuită de psihoterapie şi pentru una dintre cititoarele mele. Tot ce trebuie să faceţi este să lasaţi un mesaj/comentariu cu ceea ce vă face pe voi să fiţi super-femei! Persoana cu cel mai interesant comentariu va fi, evident, desemnată câştigătoare. Deci care sunt super-puterile tale?

P.S.: Am aflat că există o explicaţie ştiinţifică pentru capacitatea femeilor de a fi multi-tasking, pentru intuiţia lor mai bună decât a bărbaţilor şi pentru predispoziţia către comunicare. Aşa că, ladies, data viitoare încercaţi să nu vă mai supăraţi atât de tare atunci când partenerii voştri uită ce i-aţi rugat să facă sau atunci când încearcă să evite discuţiile nesfârşite, atât de tipice nouă. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *