Produsele care mi-au salvat părul după decolorare şi vopsire

De când un articol n-am mai făcut, multă vreme a trecut. În apărarea mea, pot să spun că am fost ocupată cu sesiunea şi cu alte chestii personale. Nevermind, acum sunt aici, cu laptopul în braţe, scriind din nou, cu o melodie din coloana sonoră Fifty Shades Darker pe fundal – Bom Bidi Bom (can you blame me?) despre un subiect foarte important pentru noi, fetele: îngrijirea părului. Am fost astăzi în redacţia A List Magazine (unde tare mult mi-a placut, *inimioară, inimioară), să filmăm pentru rubrica Biancăi Nuţu, Beauty Dilemmas, un tutorial despre aplicarea extensiilor şi mi-am amintit cu ocazia asta despre un produs-minune despre care voiam să vă povestesc.

În ultimii 3 ani, am trecut de la culoarea naturală a părului meu, şaten, la roşcat mai închis, apoi mai deschis, castaniu, arămiu şi acum, într-un final, am ajuns la o nuanţă de blond pe care mi-o doream de mult. Bineînţeles că pe parcursul procesului părul a avut de suferit, numai eu ştiu prin câte experimente a trecut; nu era suficient că îl vopseam o dată la o lună, două şi că oricum e aspru el de la mama-natură, îl mai maltratam şi cu diverse produse pentru coafat. Nu mă înduram nici să îl tund prea des, deşi ştiam că aşa-i sănătos, iar de curând l-am decolorat din nou, ca să scap de reflexul portocaliu care mă obseda.

Toate bune şi frumoase, am plecat de la salon mulţumită de culoare, părul avea o structură ok (cel puţin aşa părea pe moment, după produsele pe care le folosiseră tipele de acolo – the amazing Olaplex). Ajunsă acasă, însă, la a doua spălare, am avut un şoc: nu-mi mai puteam trece mâinile prin par. Era aspru ca o mătură, nu au funcţionat nici balsamul, nici masca pe care o aveam la momentul respectiv. După ce l-am uscat, am încercat să-l aranjez cumva, dar nici asta nu funcţiona. Nu-l puteam nici măcar peria. Mi-am aplicat un ulei cu care am şi stat câteva ore, dar nimic. Mă şi gândeam ce avea să zică tata, care mă avertizează de fiecare dată când vede că mi-am schimbat culoarea.

Mi-am amintit apoi de nişte produse de la Envie (şi nu, nu le fac reclamă), despre care vorbea Deea Cudeea într-un vlog şi am zis să le încerc. Am dat comanda într-o după-amiază şi în mai puţin de 24 de ore curierul era deja la uşă cu pachetul meu. Eu am ales masca pentru păr vopsit, cu ph acid şi ulei de jojoba, care protejează culoarea şi lasă părul atât de moale şi strălucitor cum nu credeam vreodată că o să-l am şi şamponul cu keratină pentru păr vopsit. Preţul măştii este de aproximativ 87 de lei (1000 ml, merită total investiţia), iar al şamponului – 54 de lei, 250 ml. Sunt deja la a treia folosire şi mă declar foaaarte încântată de produsele astea. Am menţionat mai sus câtă bătaie de cap îmi dă structura lui naturală şi nu mi-a venit să cred că rezultatele au fost vizibile imediat. Am mai primit şi nişte mostre cadou cu alte tipuri de măşti de la ei şi am să le încerc pe toate. Am înţeles că foarte bun este şi tratamentul cu cristale lichide, care protejează firul de păr.

Pe lângă masca asta, mai folosesc frecvent (cam o dată pe săptămână) uleiul de cocos, pe care îl las în păr câteva ore şi un alt ulei de la Moroccanoil pe care eu îl aplic pe părul umed, fără să îl mai clătesc (în cantitate foarte mică, 2-3 picături pe care le întind pe toată suprafaţa părului, prin masaj).

Sunt curioasă ce alte produse-minune pentru păr mai folosiţi şi recomandaţi şi voi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *