Solar – Pro sau Contra?

 

Postarea de astăzi cred eu că ne interesează într-o mai mare măsură pe noi, fetele. Poate mă înşel. Deşi chestia asta nu era inclusă pe “to do list”-ul meu de care vorbeam acum câteva zile, tocmai mi-am dat seama, când scriam, că am mai făcut un lucru pentru prima dată.

În urmă cu câteva zile am fost la… solar. Vreau să împărtăşesc experienţa asta cu voi pentru că ar fi fost destul de amuzantă dacă m-ar fi văzut cineva (deşi pentru mine au fost horror cele 7 minute în care am stat acolo). Nu, nu intenţionez să îmi fac un obicei din asta, dar peste câteva zile voi merge la mare şi am vrut să mă scutesc de “prăjeala” primelor zile de plajă şi de tot disconfortul. Cum nu am reuşit să ajung de prea multe ori nici la piscină vara asta, mi-am zis că, dacă trebuie să sufăr sau să arăt ca un mic rac (care, de altfel, şi sunt), măcar să se întâmple acasă lucrul ăsta.

Am respins până acum ideea de solar pentru că am pielea sensibilă şi foarte albă şi îmi era teamă mă expun la o cantitate mare de raze UV într-un interval atât de scurt, însă lucrurile “interzise” ne atrag mereu şi se întâmplă să le mai cedăm. :))

Bineînţeles că nimeni nu a fost de acord să merg la solar, nici prietenele, nici mama, nici prietenul meu, dar au renunţat să se mai contrazică pe tema asta cu mine, pentru că Bianca încăpăţânată şi pentru că am vrut să vad cum e, domn’le.

Cum a fost? Păi… în primul rând, am fost dezamăgită de lipsa de pregătire a persoanei de acolo (nu voi da numele salonului). Mă documentasem puţin înainte şi ştiam că fiecare solar trebuie să fie dotat cu ochelari de protecţie pentru că razele pot dăuna grav ochilor în timp, iar dacă îi ţii închişi pe parcursul procesului, nu reuşeşti să blochezi decât 20% din întreaga cantitate. Ochelari de care acest salon nu dispunea. Deşi am vorbit cu tipa respectivă şi i-am explicat că e prima dată când vin la solar şi aş vrea o cremă de protecţie, mi-a spus că nu e nevoie de aşa ceva, pentru că aparatele sunt noi. Într-adevăr, aparatele păreau destul de peformante, arătau bine şi erau dotate cu tot felul de funcţii suplimentare, însă, din câte ştiu eu, o protecţie minimă este obligatorie, cel puţin atunci când ai pielea foarte deschisă la culoare.

Trecând peste lucrurile astea, experienţa propriu zisă a fost desprinsă, parcă, din filmele cu… comedianţi. Odată intrată acolo, singurele lucruri care îmi veneau în minte erau “filme horror în care solarul explodează cu o tipă înăuntru”, “pui la rotisor”, “nu se mai termină odată?”, la care s-a adăugat şi uşoara mea teamă de spaţiile mici. La un moment dat, număram în gând şi mi-am zis “dacă nu se opreşte până ajung la 100, deschid ochii şi îl opresc” :))).

Aparatul s-a oprit, evident, după cele 7 minute şi nu am păţit nimic. O să mai merg doar de 2-3 ori ca să fie completă procedura, însă aş vrea să schimb salonul. Voi mergeţi la solar? Dacă da, unde, ce recomandări aveţi?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *